VAD ÄR IPTV?

IPTV betyder Internet protocol TV. TV-delen representerar den TV vi alla känner till, medan IP-delen representerar Internetprotokollet. TV är ett verktyg som vi har varit bekanta med sedan vi var lite och tillbringar vår fritid med. Internet har å andra sidan varit populärt nyligen och är ett verktyg som vi använder nästan hela idag. Men vi kan inte alltid titta på programmet vi vill ha på TV. Eftersom varje kanal har en specifik sändningsström är vi nöjda med att titta på vad som visas för oss, även om vi har olika satellitmottagare. Som med internet på TV, IPTV kommer in i bilden när vi vill titta på vad vi vill. Även om vi inte helt har anpassat det till våra liv ännu, det ser ut som det kommer att ersätta traditionell tv i framtiden.

Tack vare olika satellitmottagare hade begreppet traditionell TV gradvis gått in i en förändringsfas. Vi har blivit kunna titta på kanaler som dokumentärkanaler, bio, sport som ses över hela världen men är inte populära i vårt land för en viss avgift. I synnerhet har kontrakt och prisökningar mellan användaren och företaget drivit användarna bort från denna plattform. IPTV tog på sig uppgiften att fylla luckor i denna krets och började gradvis bosätta sig i våra liv.

Den som har ett modem och TV med måttlig hastighet hemma kan få IPTV-tjänst. Dessutom är det möjligt att få IPTV-tjänst inte bara på TV utan även från dator och mobiltelefon. Det finns många företag som tillhandahåller IPTV-tjänster. Var och en av dem kommer med olika egenskaper.

Operativlogiken för IPTV är ganska enkel. Normalt tar vi emot signaler via en parabolantenn eller parabolantenn för att titta på TV. När IPTV används tillhandahålls dessa signaler från Internetanslutningen. Det är ungefär samma sak som att vänta på att fylla upp för att ladda ner eller titta på en video från internet. Enligt de första IPTV: erna är de nuvarande ganska utvecklade. De första IPTV: erna hade frysproblem. Som nämnts ovan, för att vara en IPTV-användare måste du ha en digitalbox (modem) i ditt hem. Modemet etablerar en anslutning mellan TV: n och internet och utför uppgiften att korrekt dirigera signaler. Internethastigheten måste vara mellan 10 Mbps och 100 Mbps för att IPTV ska vara tillgänglig.
TYPER AV IPTV

Låt oss börja med Netflix, plattformen vi är mest bekanta med på IPTV-sorten. Netflix är en plattform som låter dig titta på TV-serier eller filmer för en viss avgift i miljöer som TV, telefon, dator. Video on demand är en mängd. En annan variant är tidsförskjuten IPTV. Det innebär att titta på planerade publikationer. BBC iPlayer är ett exempel på denna genre. Live IPTV eller IP simuleringssändningar, även känd som IPTV, innebär att sända TV-program över internet. Även om många av oss inte vet sitt namn som IPTV, använder vi det ofta idag.

IPTV: S PLATS I VÅRA LIV

Denna teknik, som just har börjat komma in i våra liv, är mycket viktig eftersom den ger information på två sätt. Som vi nämnde tidigare är TV en plattform med en viss sändningsström. Så vi kan inte se vad vi vill ha när vi vill. IPTV, å andra sidan, skiljer sig från TV-sändningar genom att det gör dessa program online. Faktum är att vi kan karakterisera detta som ett behov av dagens liv. Eftersom människor som är trötta på upptagen arbetsliv vill titta på filmer eller TV-program i en stil som vilar dem när de kommer hem på kvällen. De vill inte alltid hålla sig till strömmen. I detta fall ökar användningsgraden för IPTV-teknik dag för dag och är av stor betydelse i vår ålder.
ÄR IPTV LAGLIGT I TURKIET?

Användningen av IPTV i Turkiet fortsätter att öka dag för dag. Särskilt med ökningen av priset på företag som tillhandahåller satellitmottagare stöd som Digiturk, D-Smart, IPTV intresse har ökat ännu mer. Investeringar på detta område har börjat göras, inte bara för att övervaka och använda den. Vissa kanaler som för närvarande är i luften har börjat göra förberedelser för att byta till IPTV. IPTV, som tv-sändningar, kommer sannolikt att övervakas av Högsta Rådet för radio och TV (RTUK). I ett uttalande sa RTUK att IPTV-sändningar som inte följer vissa regler kommer att ligga inom vissa gränser, och kanaler som sänder i strid med lagen kan straffas.

Eftersom IPTV är en sändning via internet måste det finnas viktiga tekniska infrastrukturer. Turkiet fortsätter att utföra dessa infrastrukturer flitigt. Som ett exempel bjuder TTNET på lådor som heter set top boxes för IPTV-Infrastruktur. I det första steget kommer totalt 100 000 enheter att köpas, inklusive 50.00. Andra företag fortsätter också att arbeta med reglering för att delta i denna konkurrens.