VPN-klientappar

En VPN-tjänst tillhandahålls faktiskt av två appar. Den ena, den lokala klienten, är installerad på nätverksåtkomstenheten och den andra på en fjärr-internetserver.

Alla dina indata och frågor som skickas till webben går först via din lokalt installerade virtuella privata nätverksklient. Detta inkluderar alla webbadresser, inloggning och lösenord, kreditkortsnummer eller e-postinnehåll tillsammans med all annan information du matar in.

10 steg för att välja den bästa VPN-tjänsten – VPNS.se

Dina privata lokala VPN-anslutningar, oavsett om det är på en router, Android smartphone, iPhone, dator, surfplatta eller annan internetenhet kommer sedan att kryptera dessa data med det protokoll som du väljer. De flesta av de ledande VPN använder en 256 bitars AES krypteringalgoritm som NSA, CIA, FBI, och alla andra tre brev byråer tror är säker nog för topp statshemligheter.

Relaterat: Snabbaste VPN-protokoll granskas

Nu skickar din lokala klient dina privata data via VPN-tunneln till ett virtuellt privat nätverk med vilken region du har valt.

När de begärda uppgifterna returneras till dig dekrypterar det här lokala programmet det och presenterar det för dig. Din lokala VPN-programvara dekrypterar dessa privata data och presenterar den för dig som om du fortfarande har tillgång till webben ute i det fria.

Allt du ber om webben är suddig så mycket att ingen kan se eller förstå det. Din privata information visas som buller för alla som försöker snoka in i ditt företag. Även din internetleverantör ser bara digitalt brus.
VPN-fjärrservrar

Den andra komponenten i en VPNS.se är själva servern. Den här säkra virtuella privata nätverksenheten tar emot och dekrypterar dina instruktioner och data.

Det gör sedan direkta förfrågningar för din räkning, samla online-resurser (webbplatser, filmströmmar, etc) för dig.

När innehållet returneras från internettjänster du gjort förfrågningar om, krypterar VPN allt och skickar det till dig. Detta inkluderar digitala strömmar, bankinformation, inköpsbekräftelser, inkommande e-post eller till och med ändringar som gjorts i en spelvärld.

Du tar på geo-identiteten på alla bästa vpn-tjänster för att surfa anonymt och komma åt svt play utomlands som du ansluter till. Alla online kommer att tro att du kommer åt webben från New York i USA om du väljer att ansluta via en fjärr-VPN i den staden. Anslut via alla tillgängliga länder.

Denna uppenbara adressändring är också viktig om du behöver visas som en lokal inom eller utan någon särskild geografisk gräns för att få tillgång till något online med geo-begränsningar som ställs på den. Detta behövs för att använda Netflix, Hotstar, BBC iPlayer och många andra regionalt blockerade appar.